29 January 2018

♥ Jersi Selangor FA 2018

3:10 PM 0 Comments
Semalam [28 Januari 2018] gigih ke Plaza Alam Sentral, Shah Alam (PAS) untuk menyaksikan pelancaran jersi Pasukan Bola Sepak Selangor bagi tahun 2018. Sebelum ke Bangi untuk bola Prosboc.. dapat pujuk En. Suami singgah kejap Shah Alam. Dah lama tak rasa semangat penyokong bola bila Selangor dinafikan hak untuk bermain di Stadium Shah Alam sejak tahun lepas. Nak g Stadium Selayang jauh sangat huhu~

Gambar dari FB FA Selangor 
Sesampai je kat PAS memang penyokong dah penuhi ruang legar bawah tu. So terpaksa la naik tingkat atas untuk dapat pemandangan yang lebih baik.


Pada jam 2.30 petang lebih kurang acara pon bermula. Bermula dengan sesi ucapan dan kata-kata aluan.. kempudian acara perasmian.. kemudian disusuli dengan catwalk jersi Selangor 2018 oleh pemain-pemain selangor

Gambar dari FB FA Selangor
Memang lawa sangat.. loveeeeeeee~ Merah Kuning adalah jersi Home, Biru adalah jersi Away dan Kuning adalah jersi 3rd kit. Lawa nau yang biru tu tapi merah kuning warna Selangor so kami dapatkan jersi Home player edition semalam dengan harga RM139. Jersi biru tunggu supporter edition nanti kalo ada. Selalunya supporter edition lebih murah.


Dan menariknya semalam.. 400 pembeli jersi terawal akan dapat free mafla secara percuma. Yeay !!! lawaaaa~ semalam dari atas dok target je mafla tu ingat dijual berasingan. Dah percuma apa lagi terus rembat la hehe~

En Suami terus tambah nama dan nombor di jersi baru
Semalam turut disediakan servis tampal nama dan no jersi. Huruf dan nombor mengikut rekabentuk original jersi player. Satu huruf RM2 dan satu nombor RM13. Pada yang tak sempat nak buat semalam di PAS boleh juga ke kedai mereka di Meru, Klang. Instagram mereka adalah @al_iwanmeru_official 

Lepas tu dok pusing-pusing la kot dapat jumpa dan amik gambo dengan player. Nak cari sorang tu je. Player lain x moh hahaha~ Tapi sedih semua bz dan segera nak tinggalkan majlis. Rupanya selepas tu dorang gerak ke Port Dickson untuk Team Building pulak. Tapi oleh sebab saya memang gigih dan dengan bantuan En Suami.. Taraaaaaaaaaaaa~

Hahaha~ walaupun muka lebor tetap nak upload gak
Player paling feberet sejak saya mula-mula jejak kaki ke Stadium Shah Alam. Boleh kata saya membesar dengan Selangor dan Amri Yahya. Time dia g JDT lu down la jugak. Tapi saya dapat rasa dia akan balik gak ke Selangor sebelum dia bersara dan tekaan saya sememangnya tepat hehe~


Tak sabar tunggu 1st game Selangor tahun ni. Perlawanan pertama akan menyaksikan pasukan Selangor bertemu KL di Stadium Cheras pada 4 Febuari 2018. Harap-harap dapat pujuk En Suami pergi hihi~

So cukup takat nih. Nanti free saya update lagi.. XoXo =)



17 January 2018

♥ Anak Darjah Satu

4:53 PM 0 Comments
Tahun 2018 bermula la rutin anak-anak dah mula bersekolah sesi sebenar. Adik dah darjah satu tahun ini huhu~ [ibu is sedih.. dont grow up too fast sayang]. Kakak Sekolah Convent so adik tak dapat la nak satu sekolah dengan kakak [of cos la kan]. 

Pada mulanya mengikut keputusan Sistem Pengurusan Sekolah (SPS) adik ditempatkan di SK Sri Andalas [which is bagus gak sebab dekat dengan rumah parents] walaupun dalam permohonan saya mintak ditempatkan di SK La Salle. Satu sebab sebab dekat dengan sekolah kakak dan satu lagi sebab sekolah ni sama dengan Convent.. hanya mempunyai dua (2) kelas sahaja untuk setiap darjah. Sekolah kecil dan saya harap cikgu boleh more concentrate pada student. 

Namun selepas beberapa proses rayuan [dan bantuan Ayahwe] adik berjaya juga ditempatkan di SK La Salle. Alhamdulillah. Memang susah nak masuk sebab sekolah kecil.. tak terima ramai murid.. Alhamdulillah.. rezeki adik.

Hari orientasi diadakan pada 29 Disember lalu. Hari terakhir sebelum hari sekolah sebenar. Ye lah muridnya sikit kan hehe~ Pagi tu.. selepas semakan nama.. adik terus masuk ke kelas yang ditetapkan. Ini bukan kelas sebenar.. cuma pembahagian bagi mengambil Ujian Diagnostik. Ibu bapa pula diminta ke dewan untuk sesi taklimat.

Kaki tak sampai.. hahaha~
Gambar dari FB Sekolah
 Selesai taklimat.. tengok adik masih belum selesai ujian. So parents diminta bayar yuran dulu. Kemudian adik menyusul. Selepas semakan ujian.. pembahagian kelas pon dilakukan. Adik ditempatkan di kelas 1 Success (tag merah). Kelas lagi satu nama 1 Radiant (tag biru).

Ya.. dia yang paling kecil dalam kelas
Seronok dah sekolah
 Selesai sudah Hari Orientasi pada hari tersebut. Cepat dan santai sahaja. Mungkin atas faktor kuantiti murid yang ada so guru pon senang nak kawal. Lepas abis.. adik get ready untuk hari persekolahan sebenar pada 2 Januari 2018 pula.

Hari pertama sekolah.. ibu bapa memang dah dimaklumkan tidak boleh menunggun anak-anak di tepi kelas. Kalo nak tunggu pon kena tunggu di kantin. Saya memang tak tunggu. Pagi tu cuma temankan dia sehingga kelas. Ajar turunkan kerusi dan letak beg. Kemudian lepaskan dia ke tapak perhimpunan. Sementara nak tunggu waktu rehat dia.. kami g sapan lu kat Chong Kok Kopitiam hehe~

Tersampai awal.. sempat la skodeng dia dari jauh
Untung jadi student paling kecil ni sebab confirm cikgu akan suruh duduk paling depan. Bebetul depan meja cikgu tempat dia haha~

Bawa bekal je.. makanan mahal huhu~
 Yang belah kiri dia tu.. classmate masa tadika. So dah ada geng la di sekolah. Setakat dah masuk minggu ketiga persekolahan ni.. adik masih bawa bekal. Simple je hari-hari dia nak roti planta letak gula dan bawa bekal air. Hari pertama tu cuba juga ajar dia beli makanan.. tapi leh tahan mahal.. RM1.50 sepinggan. Ada nasi lemak.. mi goreng dan mihun goreng huhu~ Kemudian sebab memasing pon masih terkial-kial nak membeli so kena beratur lama. Once dia baru nak suap je loceng dah berbunyi. So makan pon kena laju-laju. Then kami decide bagi dia bawa bekal je. Dia memang nak makan roti. Nanti balik tengahari baru makan nasi di rumah Awe. Dan sampai skang duit belanja sekolah pagi tak berusik langsung. Kumpul nak beli keta hotwilis katanya hehe~

Petang sekolah agama plak
 Sekolah agama ni kami tak risau sangat. Tak tunggu pon. Sebab kakaknya ada. Kelas pon sebelah-sebelah je.

Sekodeng adik sekolah petang plak
Alhamdulillah.. kedua-dua anak kami dah memulakan persekolahan sebenar. Cepat je masa berlalu. Rasa cam baru je kami sambut kelahiran dia. Sebagai ingatan juga yang ibu bapa ni dah tua hehe~ Untuk Kakak dan Adik.. Ibu doakan semoga kakak dan adik diterangkan jiwa dan dilapangkan dada untuk menerima ilmu yang diajar.. menjadi manusia yang berjaya dan berguna kepada agama, bangsa dan negara. Belajar rajin-rajin ya sayang ibu.. Ibu love u both soooo muchhhh~ ♥♥♥

So cukup takat nih. Nanti free saya update lagi.. XoXo =)



27 July 2017

♥ 22 Julai 1983 - Its My Birthday

9:25 AM 0 Comments
Alhamdulillah.. terima kasih Allah atas kesempatan untuk terus bernafas di muka bumiNya.. untuk anak-anak yg masih di sisi.. sihat dan gembira.. untuk pikiran yg masih waras.. untuk hati yang sentiasa cuba redha dan sabar.. dan utk masa depan yg belum tau bagaimana kesudahan..
.
In sya Allah.. terima kasih semua utk ucapan dan doa.. saya amat menghargainya

Ada kenangan yang manis untuk dikenang pada ulangtahun tahun ni. Tak disangka mendapat kejutan dari Mr Hubby dan disambut beramai-ramai bersama rakan-rakan Prosboc sempena Megaraya Proboc CCC yang jatuh pada tarikh yang sama. 


Maafkan muka blur tu sebab sebenarnya di depan tu tengah berganti-ganti orang karok lagu raya. Tapi tetiba cam lain macam plak lagunya.. rupanya memang bukan lagu raya.. haha~






25 July 2017

♥ Cara Menempah Rumah Peranginan Persekutuan (RPP)

5:41 PM 0 Comments
N3 sebelum ini saya dah ceritakan lokasi-lokasi RPP ini di seluruh Malaysia. Now saya akan buat tutorial cara bagaimana nak menempah. Tapi sebelum itu jom kita tengok pedia Rumah Peranginan Persekutuan (RPP) dan Rumah Transit ni.

Rumah Peranginan Persekutuan (RPP) adalah bertujuan untuk mewujudkan kemudahan penginapan yang memberi kesejahteraan kepada penginapnya. Suasana kesejahteraan yang diwujudkan dapat meningkatkan kualiti percutian sekali gus akan memberi kepuasan kepada penjawat awam dan pesara kerajaan untuk menikmati kemudahan tersebut. Percutian memberikan kerehatan minda, rohani dan jasmani yang diperlukan oleh penjawat awam setelah bertungkus-lumus bekerja.

Penyediaan kemudahan rumah peranginan bukan sahaja memberi faedah kepada penjawat awam tetapi juga kepada keluarga masing-masing dengan kadar sewa yang berpatutan. BPH akan sentiasa berusaha untuk meningkatkan penggunaan RPP yang telah disediakan sebagai salah satu kemudahan bagi penjawat awam dan akan sentiasa berusaha untuk meningkatkan perkhidmatan di RPP.

Senarai pekeliling berkanaan kemudahan RPP boleh dirujuk di sini.

Dan sebelum anda ingin menempah, sila pastikan bahawa anda adalah Anggota Perkhidmatan Awam seperti berikut :


  • Perkhidmatan Awam Persekutuan
  • Perkhidmatan Awam Negeri
  • Perkhidmatan Badan Berkanun ( 7 hari dari tarikh menginap)
  • Persara yang memiliki Kad Pesara Kerajaan Malaysia

  • Dah semak? ok jom mulakan. 


    Sebelum anda boleh log masuk, anda perlu mendaftar sebagai pengguna. Sila klik di bahagian No. 1 - Pendaftaran Pengguna.


    Isikan segala details yang diperlukan dan klik Daftar. Proses pendaftaran kebiasaannya memerlukan tempoh 24 jam untuk semakan BPH dan status pendaftaran samada berjaya atau tidak. Selepas anda terima email pemberitahuan memaklumkan pendaftaran anda telah berjaya. Then boleh prosid ke No. 2 - Log Masuk


    Selepas berjaya log masuk anda akan lihat dashboard seperti di atas. Pilih tab - RP Primier / Eksekutif untuk melihat senarai RPP yang layak mengikut gred jawatan anda. Begitu juga sekiranya anda ingin menempah Rumah Transit.


    Ini adalah senarai bagi kelayakan gred jawatan 32. Pilih RPP yang menjadi idaman kalbu. Sebagai contoh saya memilih RPP Port Dickson.


    Sistem akan memaparkan jenis bilik bagi kelayakan yang bersesuaian dengan gred jawatan anda. Sebagai contoh, untuk RPP Port Dickson ini juga ada bungalow dan apartment 3 bilik VIP. So kedua-dua bilik tersebut tidak terpampang di dalam senarai kerana hanya untuk gred lebih tinggi. So bagi jawatan seperti saya.. saya ada empat (4) pilihan jenis penginapan. Sebagai contoh saya akan memilih Apartment 3 Bilik.


    Kemudian masukkan tarikh yang anda ingini. Tarikh semakan kekosongan adalah bagi tempoh dua (2) minggu. So anda hanya boleh masuk jarak tarikh selama 14 hari sahaja.


    Kemudian sistem akan paparkan tarikh yang anda pilih tadi. Tarikh yang berwarna hitam adalah tarikh yang masih available dan tarikh yang berwarna kelabu samar tu bermaksud tiada kekosongan untuk check in pada tarikh-tarikh tersebut. Sebagai contoh saya pilih 1 hingga 3 Ogos 2017.


    Check kembali details di bahagian kanan iaitu bilangan unit, bilangan dewasa dan bilangan kanak-kanak. Kalau semua ok then klik TEMPAH SEKARANG.


    Sila baca semua Terma dan Syarat yang tertera dan tick di kotak sebelah kiri anda. Sila baca dan faham ya sebab ia ada tertulis semua Do's and Dont's untuk RPP. Sila tick semua kotak dan klik - SETUJU


    Kemudian sila buat bayarn ke akaun yang tertera. Untuk RPP Port Dickson, pembayaran dibuat terus kepada Tuntas Larut Enterprise - pengurusan RPP Port Dickson. Rasanya dua RPP yang diurus oleh pihak swasta iaitu RPP Port Dickson dan RPP Pulau Langkawi perlu dibayar kepada pihak pengurusan hotel tersebut. Bagi RPP yang lain perlu dibayar kepada BPH.

    Selepas buat pembayaran sila muat naik slip pembayaran. Anda diberi tempoh sehingga tujuh (7) hari untuk membuat bayaran. Sekiranya gagal.. tempahan anda akan dibatalkan dan anda perlu ulang step dari awal. Dan ikut luck sekiranya tarikh yang anda nak tu masih ada kekosongan atau tak. Sepanjang tempoh tersebut anda akan terima email pemberitahuan dari BPH berkenaan status pembayaran anda dan juga count down hari yang tinggal untuk buat pembayaran.


    Selepas semuanya selesai dan disemak sistem anda akan terima link SURAT KELULUSAN RPP di bahagian atas. Sila klik dan cetak surat tersebut dan bawa bersama semasa mendaftar masuk pada hari percutian anda.

    Selesai.. dan SELAMAT BERCUTI. Oh ya! saya share sikit tips untuk dapatkan tarikh yang anda inginkan iaitu TEMPAH AWAL. Sama juga cam Air-Asia anda kena alert tarikh-tarikh yang dibuka untuk tempahan. Tarikh-tarikh ini dibuka sebanyak tiga (3) kali setahun dan boleh dilihat di muka hadapan sekali sebelum anda log masuk.
    Senarai tarikh bagi tempahan tahun 2017

    So kalo anda rancang nak bercuti pada bulan Mac contohnya.. so anda dah kena ready depan pc tepat jam 8.00 pagi pada tarikh 1.11 - selalunya tarikh ni takde banyak perubahan setiap tahun. But please do alert.

    Ok itu sahaja perkongsian saya kali ini. Harap anda juga berpeluang bercuti ke tempat-tempat yang anda ingini. Rebut peluang dan kemudahan yang disediakan sementara kita menjadi penjawat awam ni. Dan sebagai balasan bekerja la dengan seikhlasnya dan serajinnya hehehe~

    Berkhidmat untuk negara.. Saya yang menurut perintah.. XoXo =)


    18 July 2017

    ♥ Rumah Selangorku : Pangsapuri Azaria dan Asteria Dah Siap

    3:32 PM 0 Comments
    Seperti yang saya janjikan dalam N3 saya sebelum ni dan oleh kerana saya sempat sampai rumah sebelum hari gelap (hehe~) so saya share kan gambar kedua-dua pangsapuri tersebut yang telah siap dibina. Kalo ikut tarikh dateline dia.. in sya Allah by bulan April next year dah mula berpenghuni. 

    Try tengok N3 kat sini masa mula-mula rumah ni diiklankan dua (2) tahun dahulu. Sama tak dengan gambo iklan kat flyers? hehe~ 

    Pangsapuri Azaria
    Jalan masuk ke Pangsapuri Azaria

     Dedua pangsapuri ni berjiran sebenarnya.. depan belakang.. yang kuning tu Pangsapuri Asteria. Tapi jalan masuk ke sebelah belakang sana pulak. Kena la berpusing sat lagi


    Juga disediakan di tengah-tengah antara dua (2) pangsapuri ini adalah Dewan Serbaguna MPK. Senang la dorang kalo nak buat kenduri kawin ke apa kan.

    Pangsapuri Asteria
    Rasanya yang Azaria tu dah penuh kot sebab dah takde dalam iklan LPHS dan laman web WCT. Pasni nak buat pangsapuri baru.. Pangsapuri Aronia plak siap ngan kolam renang. Tapi tak nampak pulak lagi nak dibuat kat mana. Pasnih saya up cerita untuk Pangsapuri Aronia pulak. Kot la kalo ada yang berminat. Masih Rumah SelangorKu dan harga bermula dari RM250,000.00.

    Pada bakal-bakal jiran sebelah umah saya.. tahniah diucapkan. Pada yang belum berjaya moga ada rezeki dan rajin-rajin lah jengok laman web Rumah SelangorKu untuk mengetahui projek-projek perumahan terbaru sekitar Negeri Selangor. Yang saya up N3 selalunya yang ada di area-area rumah di Bandar Parklands sahaja hehe~

    So cukup takat nih. Nanti free saya update lagi.. XoXo =)


    17 July 2017

    ♥ Rumah Peranginan Persekutuan (RPP)

    9:55 PM 0 Comments
    Sepanjang dua belas (12) tahun saya menjadi penjawat awam.. alhamdulillah pelbagai kemudahan yang telah saya terima. Selain daripada kemudahan perubatan.. pelbagai jenis cuti dan lain-lain lagi.. salah satu kemudahan yang saya gunakan sepenuhnya adalah kemudahan bercuti di Rumah Peranginan Persekutuan (RPP).

    Alhamdulillah sememangnya harga sewaan di RPP ini amat berbaloi dan murah dari harga pasaran. Malah kemudahannya setanding dengan hotel biasa. Malah kebanyakan RPP juga sememangnya diselia oleh pihak hotel dan kita boleh menggunakan segala kemudahan hotel tersebut contohnya RPP Port Dickson dan RPP Pulau Langkawi. Malah lokasinya terletak di beberapa tempat strategik di seluruh Malaysia yang menjadi tumpuan pelancong.

    RPP Persekutuan terbahagi kepada dua (2) jenis iaitu Premier dan Eksekutif. Premier adalah untuk Penjawat Awam yang terdiri dari Kumpulan Pengurusan & Profesional Gred 48 serta Jusa ke atas manakala Eksekutif adalah untuk Penjawat Awam Perkhidmatan Persekutuan, Perkhidmatan Negeri, Perkhidmatan Badan Berkanun, dan Pesara yang memiliki Kad Pesara Kerajaan Malaysia. 

    Namun teerdapat limitasi untuk Perkhidmatan Badan Berkanun di mana kakitangan ini hanya boleh membuat tempahan tujuh (7) hari awal dari tarikh menginap yang diinginkan. Dalam erti kata lain peluang tempahan dibuka dahulu kepada tiga (3) kumpulan yang lain sebelum dibuka kepada mereka. So memang ikut nasib sebab as well known RPP ni amat mudah penuh.  

    Untuk RPP Premier boleh dapatkan info di sini sebab gred jawatan saya ni hanya boleh tempah RPP Eksekutif hehehe~

    RPP Eksekutif ni terletak di tujuh (7) lokasi iaitu :


    RPP Bukit Fraser,
    Jalan Girdle
    49000 Bukit Fraser, Pahang

    Harga adalah dari RM50 hingga RM250 semalam


    RPP Cameron Highlands
    Tanah Rata
    39000 Cameron Highlands, Pahang

    Harga adalah dari RM50 hingga RM150


    RPP Pulau Langkawi (Federal Villa),
    Lot 612, Mukm Kedawang, Pantai Tengah,
    70000 Pulau Langkawi, Kedah Darul Aman




    RPP Pulau Langkawi adalah salah satu RPP yang diswastakan. Lengkap dengan kemudahan kolam renang. Harga dari RM80 ke RM180 semalam.


    RPP Morib
    KM 57, Jalan Morib
    42700 Banting, Selangor Darul Ehsan

    Harga dari RM80 hingga RM100 semalam


    RPP Pulau Pinang
    No.9 Jalan D.S. Ramanathan (Jalan Scott)
    710350 Pulau Pinang

    Harga dari RM100 hingga RM200 semalam



    RPP Tasik Kenyir
    Pulau Sah Besar, Tasik Kenyir
    21700 Hulu Terengganu, Terengganu Darul Iman

    Harga dari RM80 hingga RM100 semalam


    RPP Port Dickson (Putri Beach Resort)
    KM18, Jalan Pantai
    71050 Port Dickson, Negeri Sembilan

    RPP Port Dickson adalah sebuah lagi RPP yang diswastakan juga lengkap dengan kemudahan kolam renang. Dan ini adalah tempat wajib untuk bawa family saya bercuti hehe~ Sebab dekat dengan Lembah Klang. Harga bilik dari RM90 hingga RM200.


    Setakat ni saya pernah tempah RPP Port Dickson sahaja. Sekurang-kurangnya sekali setahun. Saya pernah duduk di Bilik Studio Room, Bilik Single Room dan selalunya saya ambil Bilik 3 Bilik sebab bawa keluarga besar saya bersama.

    Alhamdulillah memang puas hati sebab pantainya masih bersih dan jauh dari pembangunan tepi pantai. Lokasi juga berdekatan dengan Telok Kemang so pepetang tu boleh la g jenjalan makan laksa dan coconut shake kat sana.

    Yang terbaru saya akan bercuti di sini bersama-sama keluarga besar saya pada bulan Oktober 2017 nanti sempena October's Birthday. Family saya ramai lahir bulan 10 termasuklah anak perempuan saya. So kami sambut ramai-ramai di PD nanti.

    Nak tau cara untuk menempah RPP ni? Nantikan N3 saya selepas ni ya. Saya terangkan step by step untuk menempah dan juga saya akan share tips juga dengan anda bagaimana nak dapatkan tarikh yang anda inginkan. As usual RPP ni amatlah cepat penuhnya. So kena la pandai pilih tarikh. Bergantung nasib dan rezeki pon ya juga.

    So cukup takat nih. Nanti free saya update lagi.. XoXo =)


    ♥ LRT3 On Its Way.. Weeehoooo !!!

    1:52 PM 0 Comments
    Mula-mula hanya sekadar khabar angin. Dari saya memula pasang niat nak beli rumah di Klang beberapa tahun dulu hingga sekarang baru lah nampak memang ia akan menjadi realiti. In sya Allah.. Sebab pembinaan depoh terakhir telah mula dijalankan. Depoh tersebut terletak betul-betul di seberang jalan masuk ke rumah saya iaitu Bandar Parklands, Klang.

    Segala maklumat berkaitan LRT3 ni boleh didapati di laman web LRT3. LRT3 ini adalah sebuah lagi projek di bawah Prasarana Malaysia Berhad yang menghubungkan Bandar Utama ke Johan Setia, Klang. Jom tengok brochure berkaitan projek ni.



    Laluan LRT3 ini akan menghubungkan beberapa stesen pertukaran bagi memudahkan penumpang untuk bertukar ke laluan yang lain iaitu :
    Stesen Bandar Utama - menghubungkan LRT3 dengan MRT Sungai Buloh - Kajang
    Stesen Glenmarie - menghubungkan LRT3 dengan LRT Laluan Kelana Jaya 
    Stesen Klang - menghubungkan LRT3 dengan KTM Komuter Laluan Pelabuhan Klang

    In sya Allah apabila siap nanti (dijangka pada tahun 2020), ia sememangnya amat memudahkan perjalanan penumpang-penumpang di Lembah Klang tanpa memerlukan KL Sentral menjadi penyambung laluan utama. Yang penting dah terbayang g Ikea Damansara naik LRT3 je muahahaha~



    Dijangka siap pada tahun 2020 - 3 tahun sahaja lagi
    Pembinaan depoh akhir sedang giat dijalankan. Bertabah lah warga Sijangkang dan selaluan dengannya huhu~
    Dan ini bermakna berita baik kepada pembeli-pembeli Rumah SelangorKu di area tersebut. In sya Allah dengan adanya LRT3 ini dan juga Pusat Beli Belah KSL yang juga sedang dalam proses pembinaan.. bermakna kawasan perumahan di sekitar tersebut adalah amat berbaloi untuk dibeli dan dibuat pelaburan.

    Untuk makluman anda semua, selain dari Pangsapuri Azaria dan Asteria yang telah siap dibina (telah saya ceritakan di sini) - masih belum diduduki sebab belum ada CF rasanya.. saya baru nampak pemaju ada up lagi satu iklan Rumah Selangorku yang bernama Aronia siap dengan kemudahan kolam renang. Fuh! Harga bermula dari RM250,000.00. 


    Cam biasa Rumah SelangorKu ini dikawal pembeliannya. Sila lah lihat syarat-syarat dan butiran lanjut di laman web LPHS atau boleh hubungi no yang tertera untuk malumat lanjut - 03 33243255 (nombor telefon pemaju - WCT Land Sales Office)

    Cara-cara memohon Rumah SelangorKu berdasarkan pengalaman saya yang lepas boleh dibaca di sini. Nanti kalo ada masa saya g amik gambo dua (2) pangsapuri yang dah siap tu untuk tatapan mata anda semua. Pada yang berjaya memiliki.. tahniah diucapkan. Pada yang masih belum berjaya in sya Allah mungkin rezeki anda pula selepas ini.

    So cukup takat nih. Nanti free saya update lagi.. XoXo =)