♥ Shah Alam Sales Carnival

Last Sunday jenjalan di Space U8 Bukit Jelutong Shah Alam. Ada sales rupanya. Ke sana sebab nak amik hubby.. dia ada pameran perumahan. Takde pulak dia bagitau ada sale hmmm~



Barang sumer ok laaaaaaaaa~ not bad at all. Saya angkut dua set cadar wif comforter ngan harga RM99 satu set. Kain yang sedap tuh tau bukan jenis cam campur plastik tuh. Murah laa.. then ada gak jual kain-kain yang dibawa khas dari Nilai 3. Yang nih tak terjebak sebab kain-kainnya cam nan adooo sikit huhuhu~ memang nak abihkan stok la. 

Penuh la ruang bawah tuh ngan orang jual-jual tambahan pulak ada flea market lagi. Orang pon leh tahan ramai. Dah jenjalan tuh terjumpa lak kedai xsesori henpon and see what we got..



Cun kan? hihihi~ Superdad and Supermom.. love it!

Pada yang berkelapangan tuh leh la jenjalan kat Space U8 nih tengok-tengok barang dan cuci-cuci mata. Even lokasi nyer cam kat tengah kilang and kedai pon tak semeriah Jusco but not bad la.. Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata~


♥ Upgrade Maxis Data Plan

 Currently saya guna plan maxis iValue 2 which is monthly fees is RM155 dan recently plan dah di upgrade dari 3g data kepada 4g data per month bersama 1000 sms + 1000 mins.. ossemmmm! Plan nih saya subscribed masa amik plan iphone 4s arituh [ tapi phone dah selamat dijual sebab tak sesuai dengan diri huhu~ nak kena samsung gak huhuhu~ ]

   Another best news is skang plan data 1g and above dah jadi unlimited. Mining takde cas if kita terlebih guna but kelajuan sahaja akan reduce.. ossemmmms! Me memang happy la coz so that after dis tak yah la asik nak check data tinggal bapa hihihi~ Dan sebab ini gak la saya ngan berianya soh hubby tuka plan maxis dia. Now dia amik Maxis Mobile Internet 80  [ 500mb data + 300 min + 300 sms ]. Saya soh dia amik yang data minimum 1g. Lepas puas search dan buat perkiraan.. saya soh hubby amik plan smartphone sebab hanya plan nih je yang ada 1g data and above. Kalo tak kena amik asing-asing mining amik value plan + data plan which mean costly la and susah nak handle la nanti. 



Plan pilihan saya is Samsung Galaxy Mini 2 with contract 1 year. Cam biasa pekej-pekej nih mesti ada kontrak punyer.. nak wat camner kan huhu~ Why amik pekej Samsung Galaxy mini 2? sebab dia je yang paling murah untuk dapat 1g data plan hahaha~ Niat bukan pada henponnyer tapi pada plan dia kan. Henpon tuh pon tak wat apa dok je lam kotak kat umah huhu~

So saya dikenakan bayaran RM299. Kalo nak free pon boleh tapi kontrak 2 tahun la huhuhu~ then dapat henpon dan hubby amik plan TalkMore28 + 1g data. Per month minimum RM76. Hubby amik TalkMore sebab dah ada data plan kan so sms akan kurang la.. more to wasap. So pasnih semua komunikasi adalah melalui wasap or yang guna data hihihi~ Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi.


♥ My Convo's Studio Photoshoot

Oleh sebab N3 Convo tadi dah panjang berjela. So yang nih kita layan gambo je la ek. Saya wat sesi photoshoot kat Serindit Photography Studio kat Sri Rampai, KL. Studio nih sediakan macam-macam pekej dan skang dia ngah running Promo Studio Vol. 4 yang valid sampai 31st December 2012. Pekej pilihan saya ialah Pekej C dan saya tambah satu lagi gambar saya seorang saiz 11R. Potograper pilihan saya op kos the principal saudara Hasirol Azuan. He is very frenly and sudi tolong kami yang kaku nih ngan idea-idea untuk pose yang menarik hahahaha~



Gambar yang dah siap edit belum dapat lagi. Baru dapat raw picture lam CD. Dalam 20 minit yang diberi tuh [tapi saya rasa sesi saya cam lebih 20 minit je huhuhu~] kita pose la macam-macam ikut suka hati kita. Kat studio pon ada macam-macam props untuk kita pakai. Dalam 20 minit tuh boleh amik berpuluh-puluh gambo dan kita perlu pilih the best 20 picture untuk di edit [which is amik masa yang lama ek untuk saya pilih sebab sumer lawa-lawa.. lum edit lagi tuh huhuhu~]. Gambar-gambar yang len pon kita leh dapat kalo nak ngan bayaran tambahan sebanyak RM30. Then saya tambah lagi order untuk picture saya sorang with edit + wording dengan harga RM50 [dah siap nanti saya up gambo ek].

So jom layan gambo-gambo non edit saya arituh. Tapi saya edit gak guna instagram hihihii~


  








Banyak lagi sebenarnya.. tapi kalo nak tepek sumer memang penuh la nanti kan hihihi~ tak sabar nak tunggu yang full edit punyer hihihi~ Kalo kawan-kawan berminat nak wat hire  Serindit Photography Studio untuk sebarang majlis korang.. leh je kontek the owner Saudara Hasirol Azuwan melalui web dia or FB.. just click the link given ok.. Jangan risau.. dia amat pemudah cara.. saya deal ngan dia tru email je.. jumpa time nak amik gambo terus hihihi~

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata~


♥ My Convo Day


Dah lama jadi baru nak up N3 hihihi~ kengkangan masa dan keadaan diri yang asik sakit punca kelambatan up N3 ini hihihi~ Alhamdulillah penat lelah selama 5 tahun diakhiri ngan hari yang paling manis untuk saya. MY CONVOCATION DAY! Hooraayyyyyy!

FYI dedua anak saya lahir masa saya ngah further study nih. Sorang lahir Sem 2 sorang Sem 8 kot huhuhu~ Peneman ibu ke kelas dan study lewat malam bila nak exam. Sambil kendong perut ke kelas. Masa kakak la paling horrible sebab hari saya discaj wad.. discaj pagi petang dah kena attend test kat kelas. FYI gak dedua bersalin ikut tingkap hokeh. So dapat bayangkan tak saya ke kelas ngan kain batik + stokin + jalan menunduk sebab ngilu kat tempat bedah pon tak hilang lagi huhuhu~ Pengalaman paling saya tak dapat lupakan. Alhamdulillah now sumer dah berbalas ngan kejayaan saya genggam segulung ijazah. Alhamdulillahhhh~ terima kasih Ya Allah..

Konvo saya adalah pada 28 November 2012 harituh [huhuhu~ lama dah] dan saya sidang kesembilan.. belah pagi. Diploma dulu saya konvo sidang petang so takde lah rushing sangat. Degree kali nih belah pagi memang kelam kabut la huhuhu~ even pepagi lagi saya dah gerak ke KL pas hantar anak ke pengasuh.. im still late! jam gilossssss~ oh no! Member saya dah keep 'wassap'ing me setiap minit dan menambah nebes di hati saya huhuhu~ Dalam otak dah terpikir kalo lambat leh masuk dewan lagi ke.. sempat ke nak nek pentas amik skroll huhuhu~ 

Bayangkan dari exit federal highway kat Seksyen 7 tuh ke pintu pagar belakang UiTM it takes nearly 2 hours! walhal kalo jalan kaki 15 minit pon tak sampai huhhu~ [takkan saya nak jalan kaki lak kan.. abih la berpeloh nanti tak vogue the vass la mak nyahhh~] Dalam hati dah memaki-maki dah semua yang terlintas di hati hahahah~ marahkan student pasal time nih la sebok nak ke kelas.. marahkan UiTM apsal wat konvo time budak ngah ada kelas.. salahkan pak gad apsal lambat nau kasi kereta nak masuk huhuhu~ Sumer-sumer kena marah.. tapi marah dalam hati je la huhuhu~

Dah masuk.. masalah lain pulak datang.. kena tahan kat area Kolej Anggerik tak boleh nak terus masuk sebab katanya parking dah penuh huhuhu~ apa kes! Pak gad soh parking kat area Fakulti Senibina.. jauh tak jauh la! Takkan nak jalan kaki dari situ kot.. dah la dah lambat. Tapi lega sikit gak la hati bila tengok kat belakang bukan saya sorang je lambat.. ramaiiiiiiiiiiiiii lagi yang lambat.. kalo sumbat satu bas boleh penuh la huhuhu~

Tapi Allah nak tunjuk kuasa.. dat time my parents pon sampai. Kami datang asing-asing sebab my parents from Klang.. saya lak dari KL. Dah ibu saya call membebel apsal saya sampai lambat. Kan dah terkandas kat situ huhuhu~ tahan je la telinga. My parents pon kena tahan gak tak kasi naik.. pak gad tuh bagitau ada bas yang akan datang kolek kami ramai-ramai kat situ huhuhu~ So kami tunggu la cam cacing kepanasan.. serba tak kena.. dan-dan tuh la my fren wassap-ing me bagitau yang dorang dah masuk dewan and asik tanya saya kat mana apsal tak sampai-sampai lagi waaaaaaaaaaaaaaa~ Rasa nak terbang je g dewan tuh. My hubby dah ajak jalan dulu ke dewan. Bas ntah bila nak sampai katanya. What? Jalan? Kalo dekat takpe la gak.. nih jauh.. berbukit lak tuh.. saya lak gigih ngan kasut tingginya.. mau terpeleot nanti huhuhu~

My dad is my superhero! bila tengok dah lima minit pon bas tak tunjuk muka.. ayah saya patah balik ke kereta amik kereta nak anta saya ke dewan. Dia bagi alasan kat pak gad tuh juz nak turunkan saya je sebab dah lambat.. nanti dia turun balik. Seb bek pak gad tuh benarkan. Dats y I love my Ayah so much. He is always there when I need him.. love u Ayah!

Dah sampai atas ayah turunkan saya dan hubby lu. Then dia pusing-pusing cari paking kat atas. Tak tau dapat paking kat mana sebab saya dah kelam kalibut lari-lari anak ke dewan yang nun jauh di puncak bukit tuh huhuhu~ Alhamdulillah seb bek sempat.. dapat la saya dok jap lepaskan lelah memanjat bukit dan betul-betul kan balik jubah and tudung yang dah macam tuttttttttttttttt~ Adik-adik urusetia kat situ pon very helpful. Thanks god! Pompuan kalo nak bersiap takde cermin memang ke laut la.. saya redha je dorang oter-oter jubah = hud ngan topi saya. Tapi nampak cam elok je hihihi~ Thanks u olssss~

My parents sempat tengok saya terima skroll dari tv besor kat luar. Dorang tak masuk dewan pon. Yang sedihnya dorang terpaksa balik awal sebab my mom keje. Dia dapat pelepasan kuar kejap je huhuh~ tak sempat jumpa nak amik gambo huhuhu~ sedih!

Bila dah selesai dan keluar dewan.. jumpa hubby.. dia pas bunga yang my parents bagi pada saya.. terharunyer huhuhu~ terima kasih ayah dan ibu..


Us with bunga pemberian ibu & ayah

Pas puas amik gambo ngan member kelas.. terus gerak balik.. tak tahan dah panas huhuhuu~ Sebenarnya dari kuar dewan tadi saya tunggu je bunga dari hubby tapi dia leh wat dono je huhuhu~ sedihnyerrr~ peluk je la bunga dari parents wat pengubat hati yang lara huhuhu~

OTW nak g lunch kat Seksyen 7 tetiba my hubby wat pit stop lak kat depan Esso tuh. Benti nak belikan bunga dan bear untuk wife dia nih hihihihi~ Dah stat muncung dah sebenarnya.. ingat dia tak moh belikan hihihi~ Thanks sayang..



Cukup lu citer pasal Convo Day saya.. jap-jap lagi saya sambung ngan sesi studio photoshoot lak ek hihihi~ dah panjang nau N3 nyer.. nih la jadinya kalo dah sonok sangat menaip hihihi~ Tata


♥ Review : Istanbul Aku Datang

Akhirnya!!! dapat gak tengok citer Istanbul Aku Datang (IAD) walaupun tengok kat Astro First sajerrr~ huhuhu~ takpe lah janji dapat tengok. Dapat tengok banyak kali lak tuh hihihi~

As I tot citernyer best sangat.. simple.. mudah paham.. dan kiut. Tuh je review saya hahaha~ Sebab memang best and simple. Suka sangat idea timbul awan-awan bila si Dian tuh ngah berangan hahaha~ kawaiiiiiiiiii!!! Comei sangat dan saya suka sebab di akhir cerita Dian buat pilihan yang tepat hihihihi~ Usia perkenalan tidak menjamin kebahagiaan sesebuah perhubungan. Malah makin lama kenal mungkin makin boring antara satu sama lain. Then makin banyak keburukan yang nampak dari kebaikan. Kalo betul sayang kita.. pasangan mestilah terima baik buruk kita kan? hihihi~ and saya pantang sungguh kalo lelaki yang menghina-hina perempuan. Cakap bebaik sudehhhhhh~ 

Rugi sangat sebab tak g tengok kat wayang sebab IAD memang sebuah filem yang berbaloi untuk kita habiskan duit dan naikkan jumlah kutipannya huhuhu~ Takpe lah dapat bagi komisen melalui Astro pon ok dah hihihi~ Dis wiken kalo citer IAD still available kat Astro First nak beli lagi la.. layan tengok untuk dua hari hihihi~ yeay!



♥ Sakit Dalam Perut

Dis wik adalah minggu paling tak sihat untuk saya.. uhuk! uhuk! Macam-macam penyakit yang datang dan menyerang sekaligus.. takde guna saya minum milo setiap hari sebab saya tak jadi pon "sihat dan kuat" huhuhu~

Bermula hari Ahad saya dah rasa tak sedap badan.. hidung mula mengeluarkan mukus dan batuk pon aktip sangat sampai rasa nak terkuar anak tekak tiap kali batuk. Mesti kawan-kawan tau kan apa rasa batuk yang tak kuarkan isi dan kering itu huhuhu~ peritttttt~


Hari Isnin bila stat keje dah menjadi bertambah siyes. Oleh sebab ada keje yang kena saya setelkan by dat day so terpaksa la gigih ke opis gak. Plannyer pas setel dan dimuktamadkan saya leh kuar g klinik amik MC dan itulah yang terjadi berikutnya.. saya dapat MC 2 hari [mining satu setengah hari la huhuhu~]


Balik umah tengahari tuh.. makan ubat terus pengsan sampai maghrib.. bangun pulak cuaca dah gelap sebab ujan lebat.. kuar pulak g amik anak kat umah pengasuh sebab ujan lebat tadi kan. Kalo tak ujan my hubby yang akan g amik nek moto. Demam-demam pon terpaksa redah hujan ribut petir untuk anak-anak..


Bila sampai dirumah.. bermula lah sesi sakit perut yang teramat sakit sampai saya menangis dan gigit tuala untuk tahan sakit tuh [dapat rasakan betapa sakitnya saya pada ketika itu? huhuhu~] sakit tuh di bahagian bawah perut belah kanan. Hubby yang risau terus ajak g klinik.. bila sampai klinik doktor tengok saya cam kronik sangat dia terus buat referral letter ke hospital yang berdekatan yakni Hospital Kuala Lumpur (HKL). Oh no! takmoh.. takmoh.. so ajak hubby g Hospital Angkatan Tentera Tunku Mizan (HATTM) gak untuk try my luck which I know harapan tuh tipis sangat. Op kos dia akan soh gak g HKL nanti huhuhu~


Dan seperti yang dijangka bila sampai spital HATTM staff kat situ bagitau surgeon takde huhuhu~ [leh tak spital takde surgeon yang on-call huhuhu~] then soh gak g HKL. Seperti yang kita semua sedia maklum hospital kerajaan itu bagaimana keadaannya kan? So saya soh hubby anto anak-anak g umah pengasuh lu. Seb bek pengasuh saya ok dan takde kemana-mana time tuh. Saya cuma bagi arahan je la.. dok terbaring je merengkot kat kusi belakang keta menahan sakit. Time keta berjalan rasa cam tertido sebab bila keta terhentak-hentak tuh pon saya akan rasa sakit sangat huhuhu~ So lebih baik saya tido menenangkan diri.


Dah siap anta anak ke umah pengasuh.. hubby terus gerak ke HKL. Sampai sana around 9.30 malam.. daftar.. bayo.. amik nombor.. ada lagi 6 orang depan saya. Tapi azab hokeh nak tunggu enam orang tuh.. kul 11 lebih baru dipanggil jumpa doktor. 2 jam saya tunggu untuk 6 orang sebelum saya huhuhu~ Takpe la redha huhuhu~


Dah check.. saya disaspek menghidap appendiks. Doktor soh check urine.. amik darah dan wat xray.. then ada sorang doktor pakar yang datang untuk check. Doktor pakar tuh pon tak leh konpom.. terpaksa panggil doktor yang lagi pakar dari dia untuk check sakit saya huhuhu~ time tuh dalam ati dah doa dah takmoh masuk wad.. taknak operate.. Jumaat nih nak g Sarawak huhuhu~ [hahaha~ sempat lagi pikir pasal vacation]


Sebelum saya sambung citer.. jom baca info lu pasal Radang Usus Buntu nih atau dikenali sebagai Appendicitis. Info nih saya dapat dari blog blogger Dee Ridzuan. Apa yang dia alami sama la cam apa yang saya alami. Sakitnyer pon saya rasa sama perit huhuhu~ ada beberapa info di bawah saya kopipes dari blog beliau. Credit to Dee Ridzuan.




Radang Appendik adalah satu keadaan di mana appendik menjadi bengkak dan bernanah. Appendik biasanya bersaiz jari dan merupakan bahagian yang menonjol pada usus besar yang terletak di sebelah kanan abdomen. Kesakitan akan mula dirasai pada bahagian pusat dan kemudian beralih ke bahagian bawah kanan abdomen.Biasanya sakit yang dialami berterusan selama 6-12 jam dan menjadi lebih teruk.


Setiap individu berisiko terkena radang appendik tetapi ia lebih kerap terjadi pada mereka yang berusia 10-30 tahun [saya 29 tahun dis year.. oh no!]



FAKTOR PENYEBAB
+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

Antara sebab terjadinya radang appendik masih tidak jelas. Namun ia mungkin disebabkan oleh : (1)sisa-sisa makanan atau najis yang tersumbat di rongga dinding usus dan appendik atau (2)jangkitan virus pada sistem pencernaan ataupun radang-radang yang lain


Pada kedua-dua kes ia akan mengakibatkan appendik menjadi radang dan bernanah. Jika tiada rawatan diambil, kemungkinan untuk appendik pecah boleh berlaku [perut dah mula rasa sebu.. kaki dah menggigil huhuhu~].


SIMPTOM-SIMPTOM

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+

(1) Peringkat awal (simptom yang kerap berlaku) : kesakitan mula dirasai pada bahagian pusat dan kemudiannya akan terasa hingga ke bahagian bawah kanan abdomen

 [sesungguhnya inilah yang saya rasakan malam semalam (T_T)]

(2) Jika radang merebak ke tisu sekitar, kesakitan lebih menusuk dan semakin teruk 

[Ya! memang benar.. sakit sangat (T_T)]

(3) Loya dan muntah-muntah 

[Loya ada.. muntah-muntah takde. Doktor soh datang spital kalo muntah]

(4) Hilang selera makan

[Takde.. selera cam biasa (^_^)]

(5) Sembelit (6) Sukar buang angin (7) Cirit Birit (8) Bengkak pada abdomen

[Sumer nih takde]

(9) Demam [Op kos!]


Kesakitan yang teruk mungkin dirasai biarpun apabila abdomen disentuh secara lembut. Ia akan menyebabkan kesakitan yang berulang-ulang. Keadaan ini juga dapat dirasai jika kita batuk, berjalan atau keadaan yang bergegar. Kesakitan dapat dikurangkan jika kita mengiring atau duduk dimana lutut menghadap dada.

[Eh! yer la.. sama apa yang jadi kat saya.. kat atas tadi kan saya ada taip saya dok merengkot kat seat belakang keta tuh kan? duduk lutut menghadap dada la tuh huhuhu~ Teruskan membaca]

KOMPLIKASI
+-+-+-+-+-+-+






Appendik Pecah

Komplikasi yang sangat serius adalah apabila appendik menjadi pecah. Kandungan dalam usus dan organisma-organisma yang membawa jangkitan akan menyerang kawasan abdomen. Ini akan menyebabkan jangkitan pada lapisan yang meliputi kawasan pencernaan. Apabila appendik menjadi pecah, pesakit terasa lebih sihat dari sebelumya secara tiba-tiba. Tetapi kemudiannya, keseluruhan kawasan abdomen akan kembung dengan gas dan cecair. Pesakit akan merasai tidak selesa,tegang dan sakit jika disentuh. Pesakit juga akan mengalami sakit pada kawasan tertentu di abdomen. Pesakit juga akan tidak mampu membuang angin dan mennyahtinja disebabkan radang tersebut. Lain-lain yang dapat dilihat adalah demam,dahaga dan air kencing yang sedikit.


Peritonitis


Peritonitis atau radang pada dinding abdomen biasanya perut, adalah kes kecemasan. Jika salah seorang ahli keluarga anda mengalaminya, maka perlulah merujuk kepada bahagian kecemasan secepat mungkin sebelum ia menjadi lebih kronik. Appendik akan menjadi bengkak dan bernanah. Ia mungkin mencapai saiz sebesar badam atau sebesar buah limau. Rawatan adalah penting sebelum ia menjadi lebih kronik(peritonitis).


RAWATAN

+-+-+-+-+-+-+

PEMBEDAHAN adalah rawatan terbaik untuk pesakit radang appendik. Pesakit memerlukan pembedahan bagi membuang appendik yang hanya melibatkan torehan yang kecil pada abdomen. Rawatan tersebut memberikan pemulihan yang segera dan bekas pembedahan yang sedikit. Jika appendik pesakit telah pecah, jangkitan yang sudah merebak ataupun bengkak bernanah, pesakit akan dibedah dengan torehan yang besar supaya pakar bedah dapat membersihkan bahagian abdomen.

Pesakit akan diberi antibiotik melalui salur darah dan ditahan diwad sehingga sihat.Jika simptom yang dialami sudah melewati 5 hari atau lebih, selalunya doktor akan memberi antibiotik untuk mengurangkan radang yang dialami dan jangkitan pada bahagian sekitar appendik. Ia selalunya akan menjadi bengkak dan bernanah. Melalui cara ini (antibiotik), bengkak akan di kuranglan terlebih dahulu dan nanah akan dikeluarkan melalui kulit.Jika cara tersebut berjaya, pembedahan membuang appendik biasannya dilakukan dua bulan selepas itu.


Huuuuuiihhhhh~ memang betol la kot saya kena appendiks huhuhu~ segala simptom sumer kena ngan apa yang jadi ngan saya. Tapi harapnya bukanlah kes yang serius huhuhu~ So now ikut cakap doktor iaitu makan ubat.. abihkan antibiotik dan datang segera kalo sakit perut balik. Baik doktor! saya akan ikut nasihat doktor. Pas balik dari Sarawak.. kalo saya sakit balik.. saya akan terus g spital jumpa doktor walaupun kena tunggu lama huhuhu~


Thats all for today.. panjang nau citer pasal sakit saya nih kan huhuhu~ Insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi yer tapi pasal len la.. tutup lu pasal sakit nih hihihi~ Tata




♥ Airasia Birthday Bash : Johor

Tiba tepat pada masanya.. hoyehhhhh!!! Bulan Januari dah plan untuk ke Legoland then boleh pulak Airasia bukak promo 11 sen nih. Terus sambar la apa tunggu lagi kan. Pergi balik sorang RM55.22 je hoyehhhhh!!! Saya amik untuk 4 dewasa + 2 kanak-kanak + 1 baby total tak sampai RM500 untuk g balik. Saya bawak my parents je naik flight. Adik-adik saya soh drive bawak alza dr Klang hahaha~ Kalo tak nanti kat sana takde transpot lak kan.

So dis will be first experience untuk adik dan kakak nek flight. Hope they behave themselves la lam pesawat nanti. Mesti dorang suka. Hopfuli adik dah leh jalan so dat tak yah usung keta sorong dia. Leh soh adik saya bawak nek Alza je nanti.


Cant wait for our family vacation next year. Dis time saya dan adik lelaki saya yang sponsor all the family members g bercuti. Sebelum nih my father je yang asik kuar duit. Nih pon tak bagitau dia coz we know kalo bagitau dia mesti dia takmoh kami kuar belanja. So this will suprise him la nanti. Tapi konpom makan sepanjang disana nanti ayah yang nak bayar huhuhu~ dia tak sedap hati kalo anak dia yang kuar belanja sumer kot huhuhu~


So pada kawan-kawan yang ada plan nak bercuti tuh.. jadual cuti sekolah dan cuti umum pon dah tau.. jadual gaji pon dah tau.. boleh lah start plan kan? Hope you guys pon dapat abihkan masa bergembira dengan family member masing-masing. Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata~




♥ Prosboc Calendar For 2013

 Jadual gaji next year dah kuar. Jadual aktiviti kelab keta saya a.k.a Prosboc pon dah kuar. Penuh aktiviti sepanjang tahun depan dan vanue nyer wallahhhhhhhhh~ dari utara ke selatan. Start dengan tonemen bowling interzone di Kedah & Perlis [Zon KPC & RPC] + Chinese New Year & Futsal di Sentral + AGM di Genting Highlands + Megaraya di Kelantan dan diakhiri ngan Dinner akhir tahun di Melaka huhuhu~ Puas la berjalan tahun depan.




♥ Review : Bayou Lagoon

 Kami sampai kat Bayou Lagoon (BL) lam kul 5 petang terus check in. Yap memang resort baru so dat ia amat bersih dan staff amat frenly dan cekap. Siap ada staff yang tolong bawak beg kami g bilik hihihi~ Orang pon leh tahan ramai sebab pasan Maybank Muar pon ada wat family day kat situ. Staff ramai melayu so memang semuanya bercakap polite je dan helpful hihihi~



Picture taken from my #HolidayBuddy Instagram ---> @missleeya

So seperti yang dah diceritakan kat sini, kami amik apartment 2 bilik. Ok lah selesa.. takde la besar sangat dan tak pulak kecik sangat. Sedang elok la. Dedua bilik ada katil queen. TV ada Astro Ria + Supersport. Which is what makes our hubbies very happy coz malam tuh ada game MU. As record.. we ols sumer MU Fans hihihi~ [errr~ not me kot.. saya lalang hahaha~]

Dok rilek-rilek jap kat bilik.. jenguk kat tingkap dah nampak sipi-sipi kolam renang dia. My hubby siap tarik langsir tutup tingkap tuh coz takmoh bagi my girl nampak. Kang tak nyempat ayah dia nak rehat jap dah menjerit ajak mandi. But then she is clever as usual.. dia dok kuar kat balkoni [place where my hubby had forgotten] and wallahhhhh~ dah nampak dah rahsia yang baru beberapa minit cuba disorokkan oleh si ayah hahaha~ Dah dok sibuk ajak ayahnyer mandi and si ayah as his little girl wish is his command so turutkan je la hihihi~



Picture taken from my #HolidayBuddy Instagram ---> @missleeya

Kolam amat besar dan amat sesuai untuk kanak-kanak. Dia tak dalam dan kalo nak lepas je anak g mandi rasanya masih selamat la tapi mesti dibawah jagaan gak la kan. Dah macam taman tema kolamnyer. Siap ada gelongsor yang pelbagai jenis. Yang bestnyer it is free for penghuni apartment. Yeay!





Kakak ala-ala berenang tapi tak pon hahaha~ berlakon je lebih

Puas mandi around kul 6 petang dah nak maghrib. Dat nite kami juz kuar makan kat area BL je. Kat area situ banyak kedai makan so its not a big problem at all. Niat memula nak g makan sifud kat Umbai tapi kensel sebab memasing dah penat huhuh~ Nak g join TT Prosboc Zon Melaka pon tak jadi huhuhu~

Pas makan terus balik BL sebab the boys nak tengok game. Si adik saya letak je atas katil.. saya baru sempat bukak tudung dah tido huhu~ kakak pon sama. Dah anak-anak tido.. ibu dia pon terpolo sekali hihihi~ Tinggal hubby dan my friends je gigih tengok tv hahaha~

Esoknyer kami brekpes kat hotel. Brekpes ok la.. sentiasa ditopap so dat makanan sentiasa ada. Macam-macam menu gak stendet hotel biasa dan sedap gak la. Dat morning my kids tak turun kolam sebab si adik dah start selsema. Ayah berusaha sedaya upaya untuk melekakan kakak dan melupakan hasrat nak g mandi kolam hihihi~

Kami check out kul 12.00 tengahari dan gerak ke Mahkota Parade (MP). My friends Leeya and hubby gerak g wedding their family's friend kat area situ gak. Diangkutnya kakak sekali. So kami je la gerak dulu ke MP. Niat nak cari kasut kakak.. tak bawak orang so bawak kasut je la sebagai contoh hihihi~ Kat situ sempat gak my hubby sambar sepasang kasut bowling. For me takde sebab design tak berkenan di hati huhuhu~ Then lepak fudkot sementara menanti my friend dan pasangan pengantin baru sampai. Hari wedding lupa nak pas duit koleksen kami-kami kat dorang so paksa gak la dorang datang amik kat MP hahaha~

Puas ronda-ronda.. haripon dah menjelang petang so kami pon gerak la pulang ke KL. Alhamdulillah perjalanan lancar. Tuh pon tak balik umah terus.. singgah lak kat Azhaar Maju tengok bola Malaysia vs Singapore. Takde mood nak citer sebab kalah huhuhu~

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi.



♥ Che Mat & Zaza Wedding

Last wiken mengabihkan masa di Melaka attend wedding dan try new place untuk mandi-manda di Melaka. Beli offer kat Groupon yang saya dah citer kat sini arituh. My first try beli offer kat Groupon and everything going smoothly. Tak banyak kerenah dan takde masalah. So pas nih leh beli lagi hihihi~

Niat ke Melaka untuk attend my Prosboc's friend wedding iaitu Che Mat dan Zaza. Dedua Prosboc member. Sorang zon saya SBK [Serdang / Bangi / Kajang] sorang lak zon jiran PCD [Putrajaya / Cyberjaya / Dengkil ]. Alhamdulillah.. satu lagi pasangan yang bertemu jodoh sesama ahli hihihi~



Sabtu pagi kami kumpul di Port biasa iaitu kat Restoran Azhaar Maju, Serdang. Sapan lu dan set kul 10 pagi gerak. Sebab pantin berarak awal dalam kul 12 camtuh. Lambat tinggal katanya.. tapi las-las kul 10.30 gak gerak huhuhu~



Ready nak gerak ke Melaka. Anak dah siap awal-awal.. adik dah belemuih dah walaupon baru kul 10 pagi huhuhu~



First check point kat Sungai Udang Melaka. Berkumpul dengan rakan-rakan dari Zon PCD.
Dari sepuluh bijik keta dah jadi nearly 20 kot hihihi~



Cam biasa walaupun tetiap minggu jumpa muka yang sama.. tapi tiap kali jumpa salam mesti ada.. hahaha~ tuh je dah amik masa 10 minit nak salam sumer orang. Sila abaikan muka yang tak semenggah di gambar atas belah kanan hahaha~



Nih la pengantinnya.. tema ijo. Selamat Pengantin Baru Che Mat dan Zaza

Pas makan sumer tiba la agenda wajib bila serbu rumah orang kawin iaitu amik gambo reramai ngan pengantin




Pose tunjuk pengantin adalah pose wajib! tak tau bila start hahaha~



Kami dan pengantin



Pastuh kami gerak la polo pantin untuk sesi outdoor. Buat kat Dataran 1 Malaysia Pantai Klebang, Melaka. Patriotik sungguh pasangan pengantin ini hahaha~ saya cakap ngan pantin laki "kalo PM tengok nih mesti dia bangga ngan ko hahaha~"



 Girls with Bride



Boys with Groom



Everybody together! Konpius disitu apsal yang lelaki lak pos cekak pinggang cam masuk Miss World huhuhu~

Dah puas berpanas kat situ kami pon pulang la ke arah tujuan memasing. Saya dan kawan gerak ke Bayou Lagoon (BL) untuk check in. Yang len gerak pulang ke KL. Stop lu N3 kat sini. Jap g sambung N3 pasal BL lak ek hihihi~ Tata.


 

Followers