♥ Ibu Bapa Saya Selamat Berangkat Ke Tanah Suci



Alhamdulillah.. ibu dan bapa saya selamat berangkat ke Tanah Suci awal pagi tadi. Saya dan adik beradik hantar ibu dan bapa saya ke Kelana Jaya around kul 10.00 malam sebab kena ada kat sana 2 jam sebelum masa lapor diri iaitu kul 1.30 pagi.

After isyak my parents house dah penuh dengan jiran tetangga yang datang nak ucapkan selamat jalan pada my parents. Orang-orang surau pon ada datang. Before berangkat ada bacaan doa yang diketuai oleh imam surau kawasan perumahan my parents Ustaz Ibrahim. 


Around 10.30 kami bertolak dari rumah dan sampai di Kompleks Tabung Haji Kelana Jaya jam 11.00 malam. Memang ramai tapi takde la sesak. Nampaknya pengurusan Tabung Haji dah semakin bagus dalam memudahkan urusan bakal-bakal haji. Sementara dok tunggu panggilan untuk check in dok sembang-sembang je la sambil layan my kids yang nak belon karakter katun huhu~ ala yang selalu jual kat pasar malam ada gambo boboiboi.. upin & ipin dan macam-macam lagi. Selalu kat pasar jual RM5.. kat situ dia jual RM7 huhu~ makap nih! Nak tak nak ayahnya kena la belikan satu.. Seb bek adik tak reti nak mintak-mintak lagi huhuhu~


Then kul 1.00 pagi petugas kat situ buat pengunguman untuk semua bakal haji beratur di samping beg masing-masing untuk check in. So bermula la acara nangis-nangis.. peluk-peluk.. cium-cium pipi huhu~ Even dorg pergi untuk menjadi tetamu Allah but still sedey sebab pergi lama kan. But i'm very happy for them. Alhamdulillah rezeki mereka ke sana semasa mereka masih kuat dan bertenaga untuk menjalankan ibadah. Hope saya juga akan peroleh rezeki yang sedemikian.. aminnn~


After babai dan lihat my parents sampai hilang dari pandangan mata.. kami pon gerak balik la. OTW balik pakcik saya ajak g minum dulu. Dok sembang-sembang kul 3.00 pagi gak sampai umah huhu~ Today bekerja seperti biasa. Hari Jumaat kan? sayang nak amik cuti hihihi~


Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata~




♥ My Kids Birthday Party




Alhamdulillah segalanya telah selesai dan berjalan lancar. Makanan pon abih.. orang pon ramai datang.. very appreciate it. Suka bila tengok tetamu datang dan balik kenyang serta muka happy hihihi~

As told before majlis nih sekali ngan kenduri my parents g haji. So ramai la yang datang. Dan kebanyakannya jiran-jiran.. kawan-kawan.. adik beradik.. sedara mara ibu dan ayah saya. Alhamdulillah moga dengan berkat doa mereka.. ayah dan ibu saya selamat menjalankan ibadah haji mereka nanti.. aminn~

My event yang sapos stat kul 2.30 petang lak start around 3 petang. Lewat lagi sebenarnya bcoz of the clown lambat sampai + tak tau jalan dtg umah + sesat = saya amat marah tp masih dalam keadaan terkawal huhu~ Kalo dah tau tak tau jalan shud ask earlier la kan.. nih kita ngah sibuk layan orang.. uruskan makanan.. dia pon dok sibuk call tanya direksen.. memang upset sangat sampai juz pas kat adik saya untuk layan clown tuh. Kalo tak pk pasal deposit memang saya dah soh balik dah huhuhu~ Dengan guruh dah berdentum dentam kat langitnyer.. saya risau ujan.. kang lagi huru hara lak jadinya.. so saya stat without the clown sebab dah lewat sangat + sebab ujan tadi

Hmm~ tetiba naik lak temperature darah nih huhu~ so layan gambo jap ek sementara saya cool jap hihihi~





Makanan yang disediakan.. saya punyer mee jawa.. lupa lak nak snap gambo sebab bz sangat. Alhamdulillah semua berjaya dihabiskan dan tiada pembaziran yang berlaku.. terima kasih kepada semua tetamu


Gudis untuk tetamu.. order kat Kedai Kek Bukit Idaman. Member kelab kereta =)


Welcome board saya cam yang saya citer kat sini. Ensel >> tuh kan nama kayu kat belakang tuh? huhuhu~ << tuh lak saya pinjam dari member kelab kereta saya gak yang ada bisness fotograpi gambo kawin. Hasil kerja dia memang ossem.. kalo tak caya cer try tengok kat web dia or FB dia


Semua tagging untuk candy bar dan tagging "HAPPY BIRTHDAY DELLISYA & UQASYA" tuh pon sumer saya wat sendiri ngan bantuan kawan-kawan kelab kereta saya gak hahaha~ kan saya dah cakap.. lam kelab saya nih sumer jenis pekerjaan ada.. cakap je hihihi~ Tagging dan balang-balang candy bar tuh saya dah citer kat N3 yang nih ngan yang nih hehehe~


Centrepieces untuk letak kat setiap meja. Saya wat sendiri gak tau hahaha~ rajin tak saya hihihi~




Cakes for birthday boy and girl. Kakak memang spesel request nak kek Angry Bird. Adik lak sebab tak reti nak mintak-mintak lagi so ikut kata ayahnya la.. so op kos nak kek MU dia.. Kek kakak adalah butter cream rainbow cake dan adik lak chocolate fondant. Sedap yer dedua kek nih. Abih licin tanpa meninggalkan kesan huhuu~ sampai tuan rumah pon tak sempat rasa huhu~ All the cakes saya order dari tukang buat cake feberet saya iaitu Lea Oven. Leh usha web dia or FB dia gak kalo nak tengok hasil kerja dia yang osssem-ossem tuh.. lawa-lawa sampai tak sampai hati nak makan pon ada gak hahaha~


  
Dan ini lah Candy Bar (CB) yang saya usahakan selama nih hahaha~ kira ok la kan. Proud of myself. Thanks juga pada rakan-rakan yang menolong.. yang tolong pinjamkan.. sewakan.. buatkan.. sampai saya leh set up CB saya sendiri yeay! Selain dari nama-nama kat atas saya gak nak highlight a few names yang menyumbang hihihi~

My UiTM classmate.. Noti Netty for delicious chock stick. Gambo takde kat atas sebab tokey datang lambat huhuhu~ tapi seb bek datang


My primary school classmate.. Zila for tartlets dan sewakan alas kek + cupcake stand. Kalo berminat nak sewa pon leh try usha kat blog barang sewaan dia kat sini ngan kat sini hahaha~ harga memang murah.. sebab kalo guna sekali je tak berbaloi lak nak membeli kan hihi~ 


Mini pavlova tuh lak saya order kat sama tempat saya order kek-kek tuh iaitu kat 
Lea Oven.




Last baru nak citer pasal clown huhuhu~ saya tak nafikan servis dia ok.. tapi tuh la saya memang pantang sikit bab time nih. Memang boleh mendidih. Tapi takpe la benda dah jadi dan saya halalkan terlebih terkurang tuh huhuhu~ Clown nih saya ambil dari Happening Entertainment. First time try nih. Leh contact dorang tru dorang nyer FB 


Lastly adalah gambar kami sefamily yang tak berapa elok sangat sebab adik tak pandang kamera hmmmm~ 






Alhamdulillah semua dah selesai. Now juz nak tunggu hari ibu dan bapa saya nak berangkat ke tanah suci. Rasa sedih lak.. dan gembira pon yer sebab akhirnya sampai gak rezeki untuk ayah dan ibu saya juga sementara mereka masih kuat nih kan. Mereka kena lapor diri kat Kelana Jaya pada 20 September 2012 kul 10.30 malam dan penerbangan dijangka pada pukul 1.30 pagi. Mohon kawan-kawan blogger sekelian doakan Allah swt merahmati dan kurniakan keselamatan.. kesihatan dan keberkatan kepada ayah dan ibu saya ya.. aminnn~


Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi.



♥ Dilema Antara Kerja dan Holiday



Dis wik adalah minggu takde kat umah huhu~ ekceli kalo ikutkan everi wiken lam bulan raya nih memang takde kat umah tapi dis wik.. the whole day takde aiyakkkk!!

Me cuti ari senin kelmarin >> penat kemas umah la konon-konon =P << Then bila masuk keje on Tuesday.. dapat lak panggilan pulau from my bos soh ganti my seken bos g Lab >> more to bengkel laa.. << pasal pengurusan risiko untuk Jabatan Latihan Khidmat Negara >> my opis daaa.. << Start today until Friday. Tapi yang menjadi masalah problemonya saya dah plan nak folo hubby g Terengganu dis wiken after take my parents for chekap huhuhu~ camano nih.. Lab sampai Jumaat.. Suppose dat morning dah kene setel hal my parents before heading to Terengganu until Ahad.. Hmmm~

 Tapi.. hasil perbincangan ngan orang yang sepatutnya g tapi ngelat nak g >> my seken bos << hahaha~ dah nego-nego.. dia ngan rela hati akan ganti saya untuk Jumaat.. so saya juz kena attend Lab sampai Khamis malam je.. yeay! Even kena drive sendiri KL - Seremban dan balik tetengah malam nanti.. its ok.. tak kesah.. bukan jauh nau pon kan hihihi~ Thanks bos!

K now nak siap kan kertas Taklimat untuk Board A next wik then nak balik umah siap-siap sebab kul 2 dah nak kena ada kat Hotel Royale Bintang, Seremban. Tata sumer...


♥ My Kids Birthday Party : Welcome Board



Ini adalah welcome board untuk diletakkan kat tepi meja Candy Buffet nanti. Keputusannya adalah Kakak (4) vs Adik (1) hahahaha~ yang sebenarnya adalah umo dorang. Design dan printing dibuat oleh kawan-kawan cam saya citer kat N3 sebelum nih hihihi~





♥ My Kids Birthday Party : Label Tag

Bab design kad jemputan, label, tagging, welcome board bla.. bla.. bla.. sumer saya serahkan pada member kelab keta saya yang memang kejenya as designer hihi~ Memang dah ikat kontrak seumur hidup ngan dia hahaha~ Start dari besday kakak umo 2 tahun + event cukur jambul adik last year.. sumer dia yang design dan tolong printkan hihihi~ Dia pon ada wat job buat kad kawin. Highly recommended! Tapi takde la kedai ke bagai tuh kan.. wat freelance je. Kalo nak try leh usha FB dia 
>> search --> Mohd Hairul Hazli Bakri <<  

Untuk kali nih ada pertambahan berita baik hahaha~ my new Prosboc member ada kedai printing! wallahhhhhh! muahahaha~ by now sumer design submit kat member saya tuh untuk print.. yang paling best op kos sebab FOC kekekeke~


Nih la label-label yang saya print. Yang paling kiri tuh print atas kertas stiker untuk lekat kat gudis bag. Yang tengah untuk lekat kat balang CB ngan banting kat meja CB nanti 
>> ntah betul ke tak namanya banting << Yang paling kanan untuk buat centerpieces meja-meja tetamu nanti. Yang bentuk baju tuh lak untuk banting CB gak nanti.

Nak tengok hasil akhir nanti tunggu gambar pas event yer hihihi~ 


Lastly ialah tagging untuk kapkek saya. Yang nih ada muka kakak dan adik hihi~ Sooo cute!

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi.



♥ My Kids Birthday Party : Candy Bar Jar

Hihihi berangan nak set up Candy Bar (CB) sendiri kan.. mentang-mentang takde kelas skang.. boleh la angan-angan ini direalisasikan hihi~ Sampai saat nih semua dekoresen ntuk CB dah siap. Untuk deko Candy Jar nih.. barang-barang saya beli kat kedai kat dalam K4 Wangsa Maju >> lupa lak namanya<< huhuhu~ berdepan ngan nagoya.


Barang-barang yang dibeli




Balang-balang nih lak satu jer hak milik saya hihi~ yang lagi dua tuh pinjam dari kengkawan



Candy Jar saya bila dah siap.. yeay!


Next N3 nak citer pasal label lak hihi~




Followers