♥ Hari Raya 2013

 Today nak kongsi gambar-gambar masa Hari Raya arituh. Tahun ni ada citer sadis sikit sebab saya kena tinggal oleh hubby ngan anak-anak huhu~ kena balik kampung sengsorang sebab ari Rabu a.k.a last day poser still kena keje.

Seb baik tahun nih turn beraya di umah family hubby kat Banting, Selangor. Ek ellehhhhh~ dekat jekkk hahaha~ kecoh! Walaupun dekat tapi mencabar gak hokeh nak balik beraya sendiri. Naik LRT.. naik bas.. jauh merantau sengsorang hehehe~

Pagi ari rabu tuh.. pas hubby anto g keje dia terus gerak balik ke kampung. Tahun nih family kami je balik. Ipar duai sumer beraya kat kampung pasangan memasing. So kesian lak mak ngan ayah dok masak dan buat persediaan berdua. Kalo nak tunggu saya balik keje alamatnya malam la baru sampai kampung. Mana la nak sempat kan? huhuhu~ So saya redha la ditinggalkan oleh si suami arituh. Seb baik dapat isteri jenis berdikari cam saya ni kan? huhuhu~

♥ Holiday : Pulau Redang

Lama gila terbengkalai blog nih hihihi~ Bz la nok awal-awal tahun nih. Tender berderet nak setel huhuhu~ Holiday g Pulau Redang awal bulan arituh pon dah dua bulan baru nak up N3 hahaha~ Dah lama g tapi still nak share ngan kawan-kawan pasal percutian kali nih. Mana tau ada yang plan nak g ke so leh wat preperesen sesiap hihihi~

Sejak akhir tahun lepas kami dah riki-riki pasal pekej dan segalanya. Dulu bujang leh la men konsep redah kasi pecah. Dah ada anak nih ekspeceli masih kekecik so perancangan awal itu penting bagi memastikan keselesaan mereka. Puas secing kat pak cik gugel.. berbalas-balas email ngan several penginapan kat sana akhirnya kami pilih pekej dari Redang Lagoon (RL). Untuk makluman g Pulau Redang bukan cam g Pulau Langkawi ek. Kita tak leh just simply pergi sana dan check in. Pengunjung biasanya digalakkan deal ngan memana resort kat sana terlebih dahulu. Dan g sana selalunya kena amik pekej komplit penginapan + makan + snokeling trip + transfer dari jeti ke pulau. Semua resort kat sana sediakan pekej memasing tapi dengan harga berbeza la ikut keselesaan dan kebintangan resort tuh hihi~

♥ Kakak New Gadget

 Nak dijadikan citer arituh Ipod kakak hilang dari pandangan huhuhu~ puas dah cari tapi tak jumpa.. dah lah sebelum tuh dok jalan sakan berholiday ke sana ke mari.. dat time baru balik dari Melaka attend wedding member cam yang saya citer kat sini dan sini.. so pale otak dah terpikir la may be benda tuh tertinggal.. tercicir atau segala ter yang len la huhuhu~ sayangnyaaaaaaaa~ Sebab Ipod tuh kan spesel skit sebab ada ukiran nama kakak kat belakang dia cam saya penah citer dulu huhuhu~

Kendian nak dijadikan citer.. Apple lak kuar Mini Ipad dia.. ikutkan hati takmoh belikan dah tapi biasa la kalo dah takde benda nak buat dia leka.. henpon ibu ayah dia lah jadi sasaran. Dah la memang smartphone cepat abih battery. Ditambah dengan godekan si kakak lagi cepat la bateri habih huhuhu~ So dat ayah bagi satu chance pada kakak untuk dapat gadget baru which is op kos her Ipad Mini.

♥ Kakak Kembali Ke Sekolah



Alhamdulillah.. tahun baru maknanya kakak pon memulakan kembali sesi persekolahannya. Masih lagi tadika yang sama masa umo 4 tahun iaitu Tadika Krista Setiawangsa. Walaupon yuran dah mencanak naiknyer tapi ibu dan ayah redha huhuhu~ Kami fikir kalo kami tukarkan sekolah dia tahun nih.. if ruma kami siap next year dia kena tuka sekolah lagi huhuu~ kang terbantut lak apa yang dia ngah blaja. Lagipon dia dah berkawan dan suka ngan cikgu-cikgu kat situ. So kami amik keputusan untuk biarkan dia terus bersekolah di situ asalkan kakak happy ibu dan ayah pon happy huhu~

Sekolah biasa akan start pada 2hb Januari 2013 tapi tadika kakak hanya start pada 3hb Januari 2013 iaitu sehari lewat. Rizen is pihak tadika nak bagi ibu-bapa yang ada anak yang nak bersekolah biasa untuk setelkan dulu anak-anak mereka tuh. So nanti takde la kelam kabut kan nak uruskan anak sekaligus. Bagus gak gitu huhu~

Semalam masa hantar kakak ke sekolah dari jauh dah dengar orkestra konsert rock dari sekolah hahaha~ agaknya budak-budak yang baru start sekolah dis year kot. Sampai cikgu terpaksa kunci grill depan sebab tak mau budak-budak tuh lari keluar. Bila kakak sampai saya pon tak tau nak bagi dia masuk ikut pintu mana hahaah~ Las-las cikgu dia datang amik dari pintu belakang hihihi~ Kalo bukak pintu depan tuh nanti takut terlepas lak bebudak tuh kang.. payah lak cikgu-cikgu nak kejor balik.

Alhamdulillah kakak takde problem nak datang sekolah. Siap bangun awal.. gosok gigi.. sapan koko krunch.. minum milo sebelum datang sekolah. Saya takut gak kalo kakak pon meraung sekali.. yer lah tuh kan penyakit berjangkit huhuhu~ sebenarnya takde apa pon tapi dah dok tengok kawan lain nangis dia pon nak nagis gak hihihi~ Tapi everything going good for kakak. Dia senyum jek. Siap lambai-lambai ibu n ayah. Gud girl kakak.. ibu n ayah proud of u.. blajar rajin-rajin k!

Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata~


♥ Malam Anugerah Popular Prosboc

 Malam tahun baru yang lalu kami menyambutnya dengan Malam Anugerah Popular Prosboc. Dinner tahunan kelab keta saya. Sebelum nih saya dah citer dah kat sini. Kali nih nak citer lak pasal hari kejadian hihi~

Sebab tema tahun nih Glam and Glamorous lip lap lip lap hihihi~ ala-ala tema majlis anugerah githu! saya dan kawan-kawan beria wat preperesen sampai hired MUA untuk mekapkan kitorang hahaha~ gigih tak gigih la tahun nih huhuhu~ Kami siap sewa hotel kat area kedai belakang Jusco Maluri untuk bersiap. MUA nyer plak ialah member menari saya dolu-dolu.. now dia wat freelance mekap.

Lam kul 4 petang kami dah start bersiap. Yerlah nak mekapnya 3 orang so memang kena start awal la. My MUA pon nak gerak balik awal sebab tak nak sangkut lam kesesakan jalan raya. Malam tuh malam tahun baru kan. Haruslah KL jem huhuhu~

Bertempat di Dewan Pusat Rekreasi Cheras, Jalan Peel majlis makan malam tahunan kami dis year pon berlangsung. Start tepat kul 8.00 malam. Penuh dewan dengan rakan-rakan prosboc yang mengenakan kaler tema merah + ungu + hitam + putih. Dah macam dinner Syarikat MLM dah hahahaha~ Jom kita layan gambar je la ek. Dat nite bawak kamera yuna saya sebenarnya but hubby malas nak ngangkut sebab dah pakai semat-semat katanya hmmm~ Gambar dari instagram ngan kamera kawan-kawan je la yang ada huhuhu~


Juz 3 of us.. adik tinggal umah pengasuh huhuhu~


My princess ngan peminat yang nak amik gambar hehehe~



Zon SBK.. yeay! Malam tuh kami tak pakai warna oren sebab menghormati tema hihihi~ Thats all for today.. insyallah nanti jika ada kelapangan masa saya akan update lagi. Tata~


Followers