♥ Holiday : Pulau Perhentian Part 2


Klik link di bawah untuk part yang lain

Untuk part kedua ni saya nak citer pasal penginapan kami lak. Lepas beberapa masalah yang timbul (cam yang saya citer kat Part 1) kami cuma tawakal saja rupa penginapan baru kami ni. Tapi alhamdulillah.... much better !!! love it !!!

The Barat Perhentian Resort
Sebahagian gambar di dalam N3 ini adalah dari laman web 

♥ Holiday : Pulau Perhentian Part 1


Pada 24 hingga 26 April 2015 yang lalu.. kami sekeluarga bersama-sama lagi tiga (3) orang rakan bercuti ke Pulau Perhentian, Terengganu. Percutian yang amat menyeronokkan walaupun pada mulanya terjadi perkara-perkara yang mengecewakan kami sedikit tapi alhamdulillah.. mungkin ada kebaikan kami pada masa lalu yang Allah balas dengan membantu kami yang sedang menghadapi masalah pada ketika itu. Nanti saya akan cerita lebih lanjut.

Im so excited. Rasa nak citer macam-macam. Banyak benda nak kongsi. Boleh dikatakan percutian kami kali nih lebih baik dari percutian kami ke Pulau Redang pada dua (2) tahun lepas. Yang tuh boleh baca kat N3 kami ♥ Holiday : Pulau Redang ya. Citer saya ni saya dah bayang nak citer banyak part. Pasal penginapan kami.. Pasal aktiviti.. Pasal makan kami hahaha~ coz there are so many thing yang nak diceritakan. Untuk Part 1 ni saya citer pasal perjalanan kami dan insiden yang berlaku kat kami masa memula kami sampai kat jeti ok.

♥ Drypers Cake From Cute Kiddy Kiddy


Iklan instashop sendiri jap hehe~

Memperkenalkan produk terbaru dari instashop saya iaitu Drypers Cake. Selain tuh kami pon buat baby hamper juga hehe~

Harga mengikut bajet anda

Percuma penghantaran sekitar Klang dan Shah Alam untuk nilai RM50 dan ke atas. Untuk kawasan lain di sekitar Lembah Klang boleh hubungi kami untuk perbincangan lanjut

Kat bawah ni adalah beberapa contoh Drypers Cake dan Hamper Baby dari kami




LIKE FB page kami iaitu Cute Kiddy Kiddy
FOLLOW instagram kami iaitu @cutekiddykiddy
EMAIL kami di cutekiddykiddy@gmail.com



♥ Rumah Selangorku : Pangsapuri Azaria dan Asteria


Sila rujuk N3 saya ----> ♥ Istana Kecil Kami : Cara Memohon Rumah Selangorku untuk mengetahui tentang cara pendaftaran dan syarat-syarat. 

Untuk pendaftaran dan permohonan secara online anda boleh klik di sini


Untuk makluman pada 28 Mac 2015 yang lalu telah dilangsungkan acara pecah tanah di bersebelahan perumahan saya untuk pembinaan Rumah Selangorku Jenis C (800 - 899 kp). Acara tersebut telah dirasmikan oleh Menteri Besar Selangor iaitu Y.A.B. Tuan Mohamed Azmin Bin Ali.

Pada kawan-kawan yang berminat boleh la memohon secara online. Berikut adalah sedikit info berkenaan pangsapuri-pangsapuri tersebut


Nama Projek
PANGSAPURI AZARIA, BANDAR PARKLANDS (JENIS C)
Jenis
RUMAH SELANGORKU JENIS C 800-899 kp
Lokasi
BANDAR PARKLANDS, KLANG
Tarikh Jangka Siap
30 / 04 / 2018
Daerah / Mukim
KLANG
Nama Pemaju
GABUNGAN EFEKTIF SDN. BHD.


Nama Projek
PANGSAPURI ASTERIA, BANDAR PARKLANDS (JENIS C)
Jenis
RUMAH SELANGORKU JENIS C 800-899 kp
Lokasi
BANDAR PARKLANDS, KLANG
Tarikh Jangka Siap
30 / 04 / 2018
Daerah / Mukim 
KLANG
Nama Pemaju
GABUNGAN EFEKTIF SDN. BHD.


Untuk memohon Rumah Selangorku Jenis C.. terdapat beberapa syarat yang perlu dipenuhi oleh pemohon iaitu :

Warganegara Malaysia berumur 18 tahun ke atas
Pendapatan minimum bagi permohonan Rumah Selangorku Jenis B, C dan D ditetapkan RM3001.00 sebulan;
Pendapatan maksimum isi rumah adalah RM8,000.00 sebulan;
Pemohon (suami/isteri) tidak mempunyai sebarang jenis rumah kediaman di Selangor.
Pemohon bujang yang mempunyai tanggungan keluarga boleh memohon; dan
Pembelian rumah untuk didiami dan bukan untuk disewa.

Pemohon hanya dibenarkan membuat pilihan 1 jenis rumah sahaja sama ada jenis A, B, C, atau D semasa membuat permohonan

Tempoh sah laku bagi setiap permohonan yang didaftarkan adalah selama 2 tahun. Selepas tempoh tersebut data permohonan yang masih MENUNGGU TAWARAN akan dikeluarkan dari sistem dan pemohon perlu membuat permohonan baru sekiranya masih berminat untuk memohon RUMAH SELANGORKU

Pada rakan-rakan yang berminat dan layak boleh memohon secara online. Semestinya ia adalah hartanah yang berbaloi untuk dimilik dan masih lagi boleh didapati dengan harga yang mampu milik dan mampu bayar hehe~ Nilai hartanah di kawasan ni memang sedang meningkat naik ekoran lokasinya yang strategik dan berdekatan dengan lebuhraya-lebuhraya utama seperti KESAS dan SKVE.

Moga ada rezeki kita semua untuk mempunyai rumah sendiri. So cukup takat nih. Nanti free saya update lagi.. XoXo =)



♥ Prosboc Dinner 2015 : Box Office 1.. 2.. 3.. Action

Selepas berbulan lamanya.. dan sebab arini kena tunggu hubby datang jemput kat opis.. so jom kita isi waktu senggang ni dengan N3-N3 yang berfaedah hehe~ Kita mulakan dengan Dinner Prosboc 2015. Sebelum ni saya ada bagi tizer sikit dan cerita sikit-sikit pasal dinner-dinner kami tahun-tahun sudah. Boleh baca semuanya kat sini yer.

Dinner tahun ni berlangsung pada 3 Januari 2015 (gilerr lama dah baru nak buat N3 huhu~) bertempat di Hotel Brisdale, KL. Kami para AJK dah start berkampung di hotel dari pagi Sabtu tuh untuk siapkan deco-deco dan lain-lain. Kami siap check-in satu malam sebab berdasarkan pengalaman sudah memang abih event akan penat gilerr huhu~


Followers